Träningsutrustning och träningsredskap online

Crosstrainer

Är du intresserad av crosstrainerträning? Du kanske funderar på att köpa en egen crosstrainer till ditt hem? Här kan du läsa om lite tips som vi tror att du kan ha stor nytta av. 

Crosstrainern är en fysisk maskin, ett slags träningsredskap som kombinerar det naturliga steget i ett löpband eller på skidor, med enkelheten hos en trappmaskin. Man utför träningen stående på pedalerna och för benen framåt och tillbaks i rörelser likt då du åker skidor.

>>Beställ crosstrainer här – Stort sortiment – Fraktfri leverans!

Träningen går till så att fötterna pendlar fram och tillbaka i en naturlig elliptisk rörelse, vilket liknar hur du tränar gång och löpning. En hel del crosstrainers har även handtag som ger en effektiv träning för din överkropp – allt för att du ska få ett så komplett workout möjligt.

Varför ska man då träna med en crosstrainer?

Jo, bland annat för att elliptiska träningsmaskiner erbjuder ett par huvudsakliga fördelar jämfört med exempelvis ett löpband. Crosstrainern har till exempel klart mindre inverkan på lederna än vad traditionella träningsredskap har.  Till skillnad från träning med motionscykel eller trappmaskiner, får du med den elliptiska maskinen träning för hela kroppen och dessutom på mycket kortare tid.

Ytterligare en fördel med elliptisk träning är att denna ofta upplevs mindre ansträngande än annan typ av träning, trots att den både är mycket skonsam och effektiv. Detta gör att du kan du minska mer i vikt än vad du klarar av med många andra träningsredskap.Träning på en crosstrainer är för de allra flesta relativt enkel att utföra och träningen hjälper till att bekämpa benskörhet och ökar samtidigt ämnesomsättningen. Få mer crosstrainertips.

Sammanfattningsvis kan man slå fast att träningen är säker, effektiv  och passar för alla, oberoende av konditionsnivå.

Många gånger är produkterna mer stabila och gedignare ju dyrare de är. Över tiden kan det vara ekonomiskt gynnsamt att köpa en dyrare träningsmaskin. Crosstrainern kommer då troligtvis erbjuda en bättre träning under längre tid än vad som är fallet för en en lågprisvariant skulle göra. På samma gång kommer du troligtvis får ut mer av din träning på kvalitetsmaskinen.

>>Här kan du se alla crosstrainer i sortimentet. Lägsta priset garanti!